Cărți citite în 2020 (care n-au ajuns în clipuri)

În general vă prezint în clipuri cărțile pe care le mai citesc, dar sunt unele despre care nu prea am ce să vă spun și nu se leagă niciun scenariu pentru vreun videoclip. Totuși, o să le notez aici. Poate o să vă ajute să descoperiți titluri noi. În rest, găsiți pe youtube informații despre multe altele pe care le-am parcurs. 

1. Rodica Ojog-Brașoveanu - Enigma la mansardă - (sinopsys) Cine l-a ucis pe bătrânul profesor al cărui cadavru este descoperit într-o mansardă? Tânăra lui soție sau amantul ei? Fiul ilegitim, mama sau vreun amic al acestuia?

Părerea mea: Mi-a plăcut. E stilul consacrat al Rodicăi, nu prea am ce să adaug. Recomand! 

2. Secretele armatei - Radu Tudor (2014, Nemira) 

Părerea mea: E un colaj cu fragmente din diverse interviuri. Cartea se vrea a fi revoluționară, dar mie nu mi s-a părut că oferă prea mult. N-am aflat nu știu ce secrete, ci, mai degrabă, mici detalii din experiența unor ofițeri. Nu știu dacă să o recomand... Eventual dacă nu porniți cu așteptări prea mari. 

3. Federico Moccia - Te doresc & De trei ori tu (p. 1)

Descriere 1: După ce a trăit doi ani la New York, Step revine la Roma. Amintirea cu Babi l-a însoțit tot timpul și îi este frica de momentul când se va reîntâlni cu ea. Deodată, își dă seama că lucrurile s-au schimbat și puțin câte puțin va trebui să-și reconstruiască viața în Italia.

Când o cunoaște pe Gin, o fata veselă și frumoasă, își dă seama că poate să se îndrăgostească din nou. Dar nu este usor să o uite pe Babi, iar când o revede, simte că toată lumea lui se dezechilibrează...

Descriere 2: Volumul 3, Partea I din trilogia "Trei metri deasupra cerului" de Federico Moccia.

"Trei metri deasupra cerului" a fost un fenomen editorial unic. A fost prima carte a unei generații de adolescenți dornici de noi experiențe, i-a însoțit în descoperirea primei iubiri, care uneori se sfârșește, dar rămâne în inimă pentru totdeauna.


Părerea mea: Filmele mi s-au părut mai bune. 👀
Am cumpărat cărțile în format electronic de la cei de la Bestseller.md, deci nu îmi pare rău pentru investiție. Au costat vreo 25 de lei toate. Totuși, pe lângă povestea destul de slăbuță, m-au iritat grozav problemele de traducere/editare/redactare, nici nu știu care pe unde să le încadrez. Nici nu mă mai încadrez în publicul țintă, dar... Ce să zic? Văd și eu unde e material de umplutură. 
Ideea seriei se învârte în jurul stereotipului băiat rău-fată bună, în care s-ar urmări evoluția tipului și distresul cu care se confruntă, prins fiind între relația actuală și o iubire trecută. 

Recomand doar ca și carte ușurică de vacanță. 

4. Atlantida - William Scott-Elliot - descrierea oficială: William Scott-Elliot este un autor celebru. Un vizionar, dar nu în viitor...ci în trecutul îndepărtat al omenirii. Evident, lui Scott-Elliot nu putea să-i scape mereu incitanta tema a Atlantidei. În lucrarea cu acest titlu, Scott-Elliot propune cititorului o istorie fabuloasă a continentului dispărut. Ca supliment, William Scott-Elliot scrie și o istorie a Lemuriei, ciudatul și ultra-misteriosul continent aflat cândva în regiunea unde în prezent se gasește Indonezia. Timpurile Lemuriei sunt atât de vechi încât, pe-atunci, oamenii nu erau nici macar întrupați. 

Părerea mea: Am găsit-o la tonomatul cu cărți, din gara Cluj-Napoca. Mai aveam drum prin zonă și obișnuiam să intru să văd ce titluri mai găsesc, dar asta ați văzut pe facebook sau pe instagram
Cartea e subțire, având doar 84 de pagini, însă n-am reușit să văd logica ei. Autorul ne prezintă niște informații, avand convingerea că ar fi certitudini. Numai că nu are nici dovezi, nici alte surse pe care să se bazeze. Unele informații erau eronate din punct de vedere științific. N-am rămas cu nimic citind-o, așa că nu o recomand. Dacă vă pasionează domeniul, sunt, cu siguranță, alte lucrări mult mai complexe și merituoase. 

Cam asta a fost. Nu știu în ce măsură vă ajută, dar simt că am mai împărtășit ceva cu voi. 
Până data viitoare: să citiți mult!


P.S. Au mai fost câteva lucrări științifice... Mă gândesc să fac un articol și despre ele. Ce ziceți? 

Comments

Popular Posts