Ce rol joacă fericirea?

Este greu să dăm o definiție general valabilă, dar cred că toți putem accepta faptul că fericirea este o stare mentală, caracterizată de existența unor emoții pozitive de intensitate semnificativă. Pe termen lung, interacțiunile plăcute, generatoare de astfel de emoții au o influență directă asupra sănătății psihice și chiar asupra sănătății somatice. În continuare, vă oferim câteva strategii pentru a aduce mai multă fericire în viața voastră și a celor din jur.


În primul rând, e nevoie să identificăm acele lucruri care ne fac, în mod autentic, fericiți, și să le punem în practică. Fie că e vorba de o drumeție, de o discuție cu un prieten drag, sau puțin timp pentru tabieturile personale, la o privire mai atentă, vom găsi cu siguranță o sumedenie de lucruri mici care să ne facă să ne simțim mai bine.

Stabilește-ți un program în care să incluzi cât mai multă activitate fizică. O viață activă te va ajuta și să ai o greutate optimă și o stare de sănătate bună, dar îți va îmbunătăți semnificativ starea mentală. Unii oameni preferă plimbările, sau chiar grădinăritul. Important e să alegi activități care să ți e potrivească și să fii consecvent!

Oprește televizorul și deconectează-te de la tehnologie. E un aspect deosebit de important. Chiar dacă invențiile moderne ne-au ușurat viața din multe puncte de vedere, ne privează de contactul fizic real cu cei din jur. Stabilește zilnic un interval în care să te rupi de lumea virtuală și să te ocupi de alte lucruri.

Dacă vă doriți să aflați mai multe, găsiți aici articolul integral. 

Comments

Popular Posts