3 titluri esențiale din domeniul dezvoltării personale



                                 Pe lângă funcția recreativă a cititului, cărțile ne pot deschide orizonturi noi spre cotloane ascunse ale propriei ființe. Ne definim în raport cu mediul extern și interacționând cu alți oameni, numai că nu întotdeauna înțelegem ce se întâmplă în subsidiarul acestor întâlniri și schimburi. Cu siguranță că următoarele cărți nu vor putea exemplifica pe de-a întregul situația voastră, dar vă vor aduce elemente sau posibilități noi de luat în calcul. Am ales aceste trei titluri pentru ușurința cu care pot fi parcurse de către publicul larg, nefiind neapărată nevoie de studii în domeniu pentru a putea cuprinde jargonul de specialitate. Cățile pot fi găsite și aici




Eric Berne - “Ce spui după bună ziua! -de formare psihanalitică, Eric Berne ajunge să dezvolte analiza tranzacțională, propria teorie legată de psihicul uman și modalitatea sa de funcționare. 

Philip Zimbardo - “Efectul Lucifer - Zimbardo este un psiholog american, profesor la Universitatea Stanford. A devenit cunoscut după celebrul său experiment Stanford Prison Experiment (Experimentul închisorii de la Stanford). În Efectul Lucifer dezbate mecanismul uman prin care oamenii așa-ziși buni pot comite fapte rele. 







David Celani - “Plecarea de acasă- Această carte explică mecanismul diferențierii de familia de origine și nevoia de a face asta într-un mod sănătos. Pentru a deveni adulți echilibrați trecem printr-un proces de maturizare care, din diferite motive, poate să fie blocat sau împiedicat de factorii din jur.






Comments

Popular Posts